Categories:> Geen onderdeel van een categorie

Nieuwe antieke lijsten

Brussel

Afgelopen januari ging ik weer op een zondag in alle vroegte naar Brussel op zoek naar antieke lijsten op de brocante markt in Des Marolles. Ik vind daar steeds zulke prachtige antieke lijsten. Mijn werken in antieke lijsten werden in december en januari in no-time verkocht in de Pop Up winkel in Den Bosch en omdat we t/m juni doorgaan met de winkel was het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe lijsten.

Ondanks de kou en de regen is het altijd een feest om zo vroeg in de ochtend in Brussel aan te komen en te gaan ‘schatzoeken’. Allerlei prachtige curiosa, designlampen, antieke broches en sieraden en oude schilderijen in lijsten liggen uitgestald op kleedjes. Ik scan vrij snel of er voor mij iets interessants bij zit. Waarschijnlijk door mijn jarenlange zoektochten op dit soort markten heb ik inmiddels een getraind oog en zie snel wat voor mij interessant is en wat niet.

Dit keer kwam ik ook lijsten tegen met waterschade op de linnen inleg of deukjes in hoekjes, maar net als wanneer je een oud huis gaat verbouwen, kijk ik daar snel doorheen. Het geeft mij juist een goed gevoel om iets een 2e leven te kunnen geven en te repareren of iets aan een oude lijst toe te voegen waardoor het geheel juist iets extra’s krijgt. Zo kwam ik twee lijsten tegen met een linnen inleg, maar met lichte waterschade. Toch kocht ik ze, schilderde ik over het linnen met een grove kwast met witte verf en maakte ik een werk dat een verbinding met de lijst had.

Antieke lijst voor elkaar gemaakt 01

Het werk en de lijst zijn voor elkaar gemaakt (zie blog ‘Voor elkaar gemaakt’). Dat wil zeggen dat ik op een andere manier werk. Normaal gesproken maak je een werk en ga je op zoek naar een lijst. Ik doe het omgekeerde, ik heb een lijst en kijk wat de lijst mij geeft, welke inspiratie en welk ontwerp het beste past. Als het ontwerp voor de lijst af is laat ik er een nieuw passepartout bij snijden en krijgt de lijst museumglas (ontspiegeld en uv-werend).

Mijn bezoek aan Brussel leverde mij weer een mooie voorraad antieke lijsten op, waarvan een deel inmiddels met nieuw werk in de Pop Up winkel in Den Bosch hangt.

Antieke lijsten in Pop Up Store -Noor Huige - Den Bosch 01  Antieke lijsten in Pop Up Store -Noor Huige - Den Bosch 02

Wees welkom om ze te komen bekijken.

ADRES POP UP Store:
Snellestraat 8, Den Bosch

OPENINGSTIJDEN:
Woensdag 11-17 uur
Donderdag 11-17 uur
Vrijdag 11-18 uur
Zaterdag 11-17 uur